HORNÍ PODŘEVNICKO - inzerce
DomůJasennáGulášovému víkendu kraloval v Jasenné Martin Karol. V Neubuzi triumfoval Indián

Gulášovému víkendu kraloval v Jasenné Martin Karol. V Neubuzi triumfoval Indián

Léto je jaké je, ale uplynulá sobota ukázala, že když není počasí třeba na prázdninové lenošení u vody, je o to větší důvod vyrazit třeba na gulášfest. O víkendu se v regionu takové akce udály dokonce dvě. A nedaleko od sebe. A obě si našly dostatek soutěžících i pojídačů, hostů, labužníků všeho druhu. V Jasenné dokonce v jednu chvíli nebylo v rozlehlém areálu kolem hřiště kde zaparkovat!

V Neubuzi poprvé pod novým altánem

V Neubuzi se sešli jednotlivci i týmy k jubilejnímu 5. Guláškování. Déšť nevadil, v předpremiéře se představila a osvědčila nová pergola! Velká slavnost k otevření obnoveného areálu s novým pódiem a altánem se plánuje na první srpnový víkend (více zde). V klání nakonec zvítězil kuchař se soutěžní přezdívkou Indián. Druhý se umístil tým MIRAY a bronzovou příčku obsadil tým KAŠPIC. Porotci to dle svých slov neměli vůbec jednoduché. V soutěži se objevily i netradiční guláše a ty byly rovněž skvělé. Svěží vítr přinesli třeba Gurmáni ze Slušovic, kteří kolem známého kulináře z Biggreenegg Lukáše Čaly uvařili nefalšovaný italský guláš. Velká dobrota se podařila rovněž Súsedom Aleše Vajďáka z AligatorAVS. Ti uvařili skopový guláš z mladého beránka a vynikajícím způsobem se prezentoval rovněž tým Terpentün Racing.

V Jasenné kralovali Vizovjané, parkoviště nestačilo

Témeř dvakrát delší tradici gulášfestu mají v Jasenné. Zdejší Jasenský Gulášfest se spolu fotbalovým Memoriálem Vladislava Pečenky konal už podeváté. Vařili zde mnozí zkušení mistři guláše ze Všeminy, Vizovic, Ubla, Liptálu, Zádveřic, Zlína, Olomouce a dokonce i Brna! Na akci se sjeli lidé z Jasenné i širokého okolí a bylo jich tolik, že ani celkem velké parkovací plochy chvílemi nestačily! Nejlepší hovězí guláš ze všech nakonec uvařil Matin Karol z Vizovic před rovněž Vizovjanem Milanem Rajmanem. Třetí místo osadil Zádveřan Dan Víšek. Bramborová medaile zbyla na Petra Mrlinu z Jasenné. Jaseňané mohou být na svou chci hrdí. Vždyť nakonec se zde vařilo v patnácti soutěžních kotlích či hrncích. „Dal jsem si tu práci a spočítal, kolik se tady v Jasenné uvařilo masa. Bylo to přes 100 kilogramů,“ sdělil portálu Horní Podřevnicko pořadatel Marek Řezníček!

Fotky z Neubuzi

Fotky z Jasenné

HLavní partneři