Inzerce
DomůNovinkySlušovická knihovna si vysloužila ocenění

Slušovická knihovna si vysloužila ocenění

Ve čtvrtek 16. října proběhl slavnostní ceremoniál, při kterém Městská knihovna ve Slušovicích obdržela titul Knihovna roku 2014 Zlínského kraje. Vedoucí městské knihovny Jana Kapustová a starosta města Slušovice Ing. Petr Hradecký převzali tento titul za přínos k rozvoji veřejných knihovnických a informačních služeb a nadstandardní aktivity knihovny z rukou Ladislava Kryštofa, člena Rady Zlínského kraje pro oblast kultury a cestovního ruchu.

Přítomna byla ředitelka Krajské knihovny Františka Bartoše ve Zlíně PhDr. Zdeňka Friedlová a další zástupci této instituce, pozváni byli zástupci kulturního a veřejného života, zástupci měst a obcí. „ Knihovníci jsou lidé, kteří vykonávají obrovské množství neviditelné mravenčí práce, ta však má pro kulturní život ve městech a obcích nezastupitelný význam“, shrnula ředitelka Zdeňka Friedlová důvody pravidelného vyhlášení soutěže.

Městská knihovna Slušovicích si ocenění zcela jistě zasloužila. Vždyť s podporou města k běžné činnosti připojuje i řadu aktivit pro děti a dospělé a přispívá tak nejen k podpoře čtení a kultury.  Významné ocenění bude jistě i povzbuzením do další práce.

HLavní partneři