Inzerce
DomůNovinkyHejtmanův pohár. Titul nelepší krajské školy získala ZŠ Slušovice

Hejtmanův pohár. Titul nelepší krajské školy získala ZŠ Slušovice

Slušovická základní škola se v loňském školním roce zapojila do celorepublikového projektu Hejtmanův pohár. Cílem této soutěže je rozpohybovat co největší množství dětí na našich školách a vytvořit jim kladný vztah ke sportu a pohybovým aktivitám.

V této soutěži spolu zápolí žáci jednotlivých škol ve zdolávání tzv. opičí dráhy. Ta se skládá z kreativních překážek, které prověří všestranné sportovní nadání zapojených žáků. Titul nejlepší krajské školy, originální pohár hejtmana a finanční odměny získá škola s největším počtem bodů v každém kraji. Čím více žáků se ze školy zapojí a čím aktivnější škola bude, tím roste šance na úspěch.

Do zdolávání opičí dráhy se v loňském školním roce pustila nejen drtivá většina žáků slušovické základní školy, ale také mnoho pedagogických pracovníků. Soutěž si získala oblibu u všech ročníků a rozpoutala mezi žáky i učiteli zdravou soutěživost. Každý chtěl mít nejlepší čas, porazit svého protivníka a tím přispět k úspěchu své školy. Nakonec Slušovjany sportovní zápolení dovedlo až na metu nejvyšší, a proto zástupci ZŠ přebrali 18. října pohár hejtmana pro nejlepší školu Zlínského kraje.

„Poděkování patří všem žákům i pedagogům, kteří v sobě našli chuť soutěžit a překonávat sebe sama za účelem rozpohybovat celou naši školu. Cíl, který jsme si kladli při přihlašování soutěže, se nám povedl nad rámec splnit. Pevně věříme, že i v nadcházejícím ročníku se všichni do soutěže znovu zapojíme a třeba i obhájíme naše krajské prvenství. V zdravém těle zdravý duch,“ řekl portálu Horní Podřevnicko Jan Nahodil ze slušovické ZŠ.

HLavní partneři