Inzerce
DomůNovinkyObrazem: 52. Trnkobraní. Kryštof, Chinaski i No Name roztančili ve Vizovicích davy

Obrazem: 52. Trnkobraní. Kryštof, Chinaski i No Name roztančili ve Vizovicích davy

52. ročník hudebně-švestkového festivalu Vizovické Trnkobraní otevřel své brány pátek a sobotu 16. a 17. srpna v areálu likérky Rudolf Jelínek. Časová kolize s tradiční Barum Czech Rally Zlín zájmu o tradiční akci neubrala. Nejslavnější páteční i sobotní kapely sledovala hustě našlapaná obří plocha u Starobrno Stage.

Letošnímu festivalu v komfortnějším areálu rozšířeném o 5000 metrů čtverečních dominovaly hvězdné kapely Kryštof a Chinaski, ale také Škwor či No Name.

Fanoušci na Trnkobraní letos viděli na dvou stage více než dvacet kapel a interpretů. V pátek zahráli mimo jiné Mirai, Horkýže Slíže, Vypsaná fixa, Visací zámek, UDG nebo kapela Th!s, ve které hraje na baskytaru Vojta Kotek. V sobotu se brány festivalu otevřely už v deset hodin a návštěvníci si užili koncerty Lenny, Michala Hrůzy, Argemy i Anny K. Sobotní program nabídnul i tradiční domácí hvězdy, jako jsou Fleret a Kosovci či kapelu Echo, která vyhrála facebookovou talentovou soutěž Zahraj si s kapelou na Trnkobraní.

Páteční večer ovládnul od 21. hodiny Kryštof. „Na Trnkobraní se nedá zapomenout, je to festival plný neopakovatelných specifik,“ usmál se Richard Krajčo. V sobotu ve stejný čas si fanoušci vychutnali koncert Chinaski. „Na Trnkobraní mám jen hezké vzpomínky – spousta lidí, skvělá atmosféra,“ říká frontman skupiny Chinaski Michal Malátný a současně dodal, že si letos přijel poslechnout i vystoupení některých dalších skupin.

Součástí festivalu byla i oblíbená soutěž v pojídání švestkových knedlíků otevřená široké veřejnosti. Na hlavním pódiu ji moderovali Michal Kavalčík a Láďa Hruška. Soutěž ovládl Radim Dvořáček, který do sebe v časovém limitu jedné hodiny dokázal nacpat 190 knedlíků. Za svým loňským rekordem, jehož je sám autorem, tak zaostal o 12 knedlíků.  Do pojídání švestkových knedlíků se opět zapojily i vystupující kapely, které měly vlastní soutěž probíhající po celou dobu festivalu.

HLavní partneři