Inzerce
DomůNovinkyGajdy a Zelé 2020. Porotu nejvíce zaujala kyselice z italské restaurace, u...

Gajdy a Zelé 2020. Porotu nejvíce zaujala kyselice z italské restaurace, u diváků obhájil loňský vítěz!

Vizovice – Co kyselice to příběh. Gajdy a zelé, včerejší gurmánské klání ve Vizovicích, nemá v jeho devítileté historii obdoby. Nejenže tu byla opět skvělá kuchařská i divácká účast, ale i kvalita polévek všechny nadchla, nadto se kolem nich točilo několik zajímavých příběhů.

Tak třeba pan Jaroslav Holý z Kašavy. Se svými Kašavjany sám podobnou soutěž ve své domovině pořádá. Podobnou té vizovské Gajdy a zelé! Přivezl kyselici, kterou navařila jeho žena Ludmila. Domů jí z Vizovic na oplátku odvezl nádobí od Tescomy a diplom za 2. místo v ceně poroty!

Nebo kuchařská premiéra celého týmu, jehož jádro pochází z Neubuzi, a který sem přijel pod hlavičkou dobrovolnických záchranářů Rescue SAR Morava. Na stupních vítězů se sice neumístil (od třetí příčky jej v hodnocení diváků dělilo několik hlasů), zato přivezl hned 35 l polévky (!) přitom podmínky soutěže vyžadují navaření 5 litrů kyselice. Prostě záchranáři.  

Další perličkou večera bylo vítězství v ceně poroty. Romana Žambochová, Vizovjanka, toho času šéfkuchařka v italské restauraci v Praze. Dozvěděla se o soutěži, a protože je kyselice její nejoblíbenější polévkou, rozhodla se, že si nechá z domovské Moravy dovézt ty správné, domácí a originální suroviny. „Soutěžní polévku jsem vařila přímo v italské restauraci, pustila jsem si k tomu Flerety. Pražské hosty vůně natolik fascinovala, že přemluvili šéfa a dostali ochutnat. Už oni ji pochválili,“ popsala portálu Horní Podřevnicko vítěznou cestu Romana Žambochová.

U diváků zaznamenalo největší ohlas kuchařské umění Tomáše Votroubka. Jako první v historii titul obhájil! „Zajímá mne jedině hattrick,“ usmál se sebevědomě vítěz divácké soutěže.

Za účast v soutěži dostal každý kuchař čtvrt kila zelí a diplom. Vítězové na prvních třech místech obdrželi hodnotné ceny od společnosti Tescoma. Program už tradičně doplnila přehlídka gajdošských kapel. Vystoupila Gajdošská J. Černíka ze Zlína, Děvčice z Vonice, Chlapi z Kašavy, Chlapčiska ze Spytihněvi a Petr Sovják z Neubuze. Celému večeru předcházelo v infocentru zahájení výstavy Šikovné ruce občanů Vizovic.

Výsledky: Diváci – 1. Tomáš Votroubek, Macíková Daniela, Jaroňková Beata/ Porota: 1.  Žambochová Romana, Ludmila Holá, Marcela Zbranková

HLavní partneři