Inzerce
DomůNovinkyMařena je pryč. Tradice v podání Vizovjánku ozdobily Velikonoční jarmark

Mařena je pryč. Tradice v podání Vizovjánku ozdobily Velikonoční jarmark

V sobotu 8. dubna se v Domě kultury ve Vizovicích konal Velikonoční jarmark. Tradičně jej ozdobilo vystoupení zdejšího souboru valašských písní a tanců. Ve foyer Domu kultury představil Vizovjánek lidové obyčeje související s nadcházejícími svátky jara.

Menší děti z Vizovjánku předvedly ryze velikonoční vystoupení, zatímco starší členky mnohačetného souboru vynesly „Mařenu“, aby chvíli poté vizovští junáci přinesli do města léto v podobě ozdobeného vršku stromečku. Zdařilá vystoupení piloval Vizovjánek na nedávném soustředění na chatě U Krmelca na nedalekém Syrákově.

Týden před Velikonocemi v prostorách Domu kultury ve Vizovicích využily stovky návštěvníků šanci prohlédnout si zboží spojené se svátky jara, něco nakoupit či jen načerpat inspiraci.

Možností pro to bylo v sobotu ve Vizovicích dost. Stánky na přilehlém parkovišti, prodejní stoly v prostorách info-centra, foyer i kavárny nabízely nejen obvyklé velikonoční zboží – pomlázky, dekorace, zajíčky, beránky a samozřejmě kraslice, ale i další atraktivní zboží jako tašky, doplňky, hračky nebo šperky. Dospělí se na parkovišti oddávali hodování u tradiční zabíjačky od Pavla Langera, zatímco především děti byly fascinovány kovářskou výhní i zručností vizovického kováře Matěje Bureše.

 

HLavní partneři