Inzerce
DomůNovinkySvatá Anna v Ostratě. Arcibiskup Graubner žehnal novému vozu i hasičské stříkačce

Svatá Anna v Ostratě. Arcibiskup Graubner žehnal novému vozu i hasičské stříkačce

Téměř tři stovky věřících se v prosluněné nedělní ráno sešly u Ostratské kaple, aby se zúčastnily mše svaté. Oslavy dne Svaté Anny, které v Ostratě každoročně organizuje aktivní a obětavý Sbor dobrovolných hasičů ve spolupráci s obcí a místní organizací Červeného kříže, měly letos zvlášť slavnostní ráz. Slavnostní mše byla celebrována za přítomnosti arcibiskupa olomouckého a metropolity moravského mons. Jana Graubnera.

Když byl mons. Graubner požádán o žehnání nejen rekonstruované hasičské stříkačky „PS 12“, ale k překvapení občanů i nového zásahového vozidla pro ostratské hasiče, s úsměvem a nadsázkou řekl „ vidíte, že oslavovat Svatou Annu se vyplatí.“  Ostratským dobrovolným hasičům, ale především občanům se opravdu vyplatilo. Devítimístné zásahové vozidlo zn. Volkswagen je krásné a jistě najde uplatnění. Klíče od vozu předali hasičům zástupci obce, na jeho nákupu se podílel i Zlínský kraj.

Po vydařené bohoslužbě u ostratské kapličky měl v odpoledních a večerních hodinách program oslav dne Svaté Anny pokračovat. Kvůli silné a nepřestávající průtrži mračen byl však odpolední program dechové kapely Fryštácká Javořina i souboru lidových písní a tanců Radošov téměř v úvodu přerušen. Tradiční večerní zábava pak byl kvůli kompletně podmáčenému výletišti zrušena úplně.

Přesto patří všem, kteří se na přípravách oslav podíleli velký dík. Dobrá zpráva nakonec – podle zatím nepotvrzených zpráv by se mělo odpoledne s dechovou hudbou konat v náhradním termínu – pravděpodobně předposlední prázdninovou neděli. O přesném datu této přesunuté akce Vás budeme včas informovat.

HLavní partneři