Inzerce
DomůNovinkyPivo, kozí mléko i med. Od soboty mohou používat značku Perla Zlínska

Pivo, kozí mléko i med. Od soboty mohou používat značku Perla Zlínska

Kozí mléko od Martina Vlčka z Kozí farmy ve Vizovicích, pivo Vraník 11° světlý ležák nefiltrovaný z Trnavy, Valašský med medovicový od pana Studeníka z Jasenné. Hned tři zástupci z regionu Horního Podřevnicka se mohou nově pyšnit značkou Perla Zlínska na svých produktech.

Také letos vyhlásila Agrární komora Zlín ve spolupráci se Zlínským krajem soutěž o nejlepší regionální potravinářské výrobky s názvem Perla Zlínska. Do letošního ročníku bylo přihlášeno celkem 139 výrobků od 44 producentů. Ocenění Perla Zlínska 2017 výrobci slavnostně převzali na Dni Zlínského kraje, který se uskutečnil v sobotu 23. září 2017 ve Zlíně.

„Naší snahou je upozornit na kvalitní potravinářské výrobky, které vznikají přímo u nás ve Zlínském kraji, a přispět tak k jejich zviditelnění a také k tomu, aby se tu tyto produkty našich zemědělců a zpracovatelů co nejlépe prodávaly. Jsme totiž přesvědčeni, že jsou schopny konkurovat dováženým potravinám ve spoustě ukazatelů, ale právě svojí kvalitou je předčí,“ uvedla radní Zlínského kraje pro životní prostředí a zemědělství Margita Balaštíková.

 

HLavní partneři