Inzerce
DomůJasennáVideo: Nový rok s sebou v Jasenné přinesl mimořádnou vlnu empatie

Video: Nový rok s sebou v Jasenné přinesl mimořádnou vlnu empatie

I nadále si můžete přijít zabruslit do Jasenné a dobrovolným vstupným podpořit Dominika!

Šestnáctiletý Dominik Kráčala z Jasenné je od svého narození kvůli vážné nemoci upoután na invalidní vozík. To mu ovšem nebrání v tom, aby byl velkým fanouškem hokeje. Toho národního, zlínského, ale především jasennského. V klubu HC Jasenná hraje jeho tatínek a tak Dominik nechybí ani na jednom ze zápasů Valašské hokejové ligy B, kterou jasennští borci s přehledem vedou.

Dominik ale pro svůj život potřebuje mimo jiné i speciální cvičení. Ne na všechno pojišťovna přispívá a ne na vše mají rodiče. A tak se v HC Jasenná rozhodli vyhlásit charitativní akci „Pro Dominika“ a jako první přispěl klub částkou 5.000 Kč. Další peníze přidali sponzoři, ale především ti, kteří si od 1. 1. přišli a ještě přijdou zabruslit na kluziště, které v Jasenné je v provozu od posledního dne minulého roku. Veškeré dobrovolné vstupné jde pro Dominika. 2. ledna už měla sbírka výši takřka 17.000 Kč a nekončíPokud to budou povětrnostní podmínky povolovat a mráz bude pokračovat, bude se v Jasenné dál bruslit a dál se budou sbírat peníze na tolik potřebnou Dominikovu rehabilitaci.

Za Dominikem, který nosí zlínský dres s číslem 16, tedy Čajánkovo číslo, se přijel podívat a přispět do sbírky další výborný zlínský hokejista – legendární Petr Leška. A protože v Jasenné bydlí hokejová rodina Blaťaků, nechyběla ani ona.

HLavní partneři