Inzerce
DomůNovinkyFašanky, fašanky s černými fúsy, znělo Trnavou i v pivovaru Vraník

Fašanky, fašanky s černými fúsy, znělo Trnavou i v pivovaru Vraník

Od roku 2007 pravidelně organizují dobrovolní hasiči z Trnavy masopustní průvod. Obnovená tradice připomíná občanům, že nastal čas každoročního veselí a taškařic. V sobotu 25. února se už od šesté hodiny ranní začala místní hasičská zbrojnice plnit všemožnými masopustními maskami.

Po řádné snídani a doladění detailů všech kostýmů se veselý průvod včele s koňským povozem a skupinou harmonikářů vydal směrem k obecnímu úřadu v Trnavě. Tam už čekal pan starosta, kterého družina masek požádala o udělení práva vodit medvěda po vsi.

„Při procházení obcí dům od domu nás téměř všude vítali, prohodili pár slov, někde se i tancovalo a zpívalo. Byli jsme vítáni vdolky i koblihy, ale také voňavým uzeným či chlebíčky a samozřejmě dobrou slivovicí. Jen málo dveří zůstalo před námi zavřeno,“ pochvalovala si dobrovolná hasička Eva Vajďáková. „Děkujeme za bohaté občerstvení, které bylo připraveno na vsi. Po třetí hodině byl všemu konec, ale ne tak docela. Ještě ten samý den, večer, jsme se opět sešli, a to v tělocvičně základní školy, abychom ukázali nacvičená vystoupení dětí i dospělých na končinové zábavě. Náročnost tohoto dne byla obrovská, všem účastněným, patří velké uznání. Píseň „ fašanky, fašanky s černými fúsy…“ bude znít v uších mnohých z nás ještě dlouho,“ usmála se.

Fotoreportáž regionální portálu z horní části Trnavy zvané Hořansko a také z Pivovaru Vraník, který Masopust oslavil oblíbenou gastorakcí.

HLavní partneři