Inzerce
DomůKašavaTřetí ročník Kyselice a klobásy v Kašavě. Přijely Plkotnice i populární herečka

Třetí ročník Kyselice a klobásy v Kašavě. Přijely Plkotnice i populární herečka

Výsledky 3. ročníku Valašská kyselica a klobása – Kašava 2015
Kyselica: 1. Jitka Řezníčková, 2. Eva Gazdíková,  3. Magda Skybová
Klobása: 1. Milan Černoch a Josef Michalík, 2. Petr Jarcovják, 3. David Kögler (Kobaša)
Přesňáky: 1. Anastázie Jurášková,   2. Hana Černochová,  3. Věra Sovadinová
Dvacet sedm kyselic, devět klobás a devět „přesných pagáčků“ letos soutěžilo o tituly ve třetím ročníku kašavské soutěže „ Valašská kyselica a klobása“. Už tak vysokou úroveň gurmánského soutěžení v místní Orlovně ozdobila svým moderováním milá a usměvavá Anna Kulovaná, herečka známá z mnoha televizních seriálů současnosti.

Kuchařské klání tradičně ozdobil i kulturní program. V jeho úvodu vystoupil pod vedením Evy Gazdíkové dámský pěvecký sbor ze Suché Lozi. „Říkají si Plkotnice, od slova plkání,“ s úsměvem představila pěvecké těleso paní Holá z Kašavy. „Přijeli za námi i přátelé z družební obce Rohožník,“ pokračovala domácí pořadatelka.

Na otázku, jak se do Kašavy dostala populární herečka z Prahy, odpověděla. „Je to asi tři týdny, co tady hrála divadlo. Uvařila jsem jí kyselici a moc jí chutnala. Tak vznikl nápad, Aničku jsme požádali, zda by naši akci nepřijela moderovat“.

Samotné soutěžní kyselice, klobásy i přesňáky měly vynikající úroveň a při jejich hodnocení vedly celé rodiny a skupiny přátel dlouhé a vzrušené debaty. Škoda, že jsou jen tři stupně vítězů, protože ocenění by zasloužili opravdu všichni, včetně pořadatelů a všech, kteří se na náročném uspořádání akce podílejí.

HLavní partneři