Inzerce
DomůNovinkyKmocháček Jurčáků vystoupil v Hudebním klubu. V kavárně nezbyla volná židle

Kmocháček Jurčáků vystoupil v Hudebním klubu. V kavárně nezbyla volná židle

Hudební klub Čendy Imrýška získal ve Vizovicích už dávno a okolí řadu příznivců. Nebylo ovšem běžné, aby úderem sedmé večerní, kdy akce většinou začíná, nebylo v prostorné kavárně Domu kultury ve Vizovicích k hnutí. Ve čtvrtek 14. února tomu bylo jinak. O hudbě totiž přijel povídat Kmocháček Jurčák.

Basa tvrdí muziku. Jak napověděl už podtitul večera, šestaosmdesátiletý valašský Kmocháček z Lutoniny přijel do Hudebního klubu vyprávět o svém muzikantském životě právě s tímto nepostradatelným nástrojem všech lidových souborů.  Došlo na začátky s první basou za pět set korun, s humorem a nadsázkou sobě vlastní Kmocháček hovořil o svých vzorech, o hraní, potěšení a zážitcích ve Vizovicích, Jasenné, Liptálu.

Kavárnou voněla slivovice a do poutavého vyprávění muzikanta a fotografa vstupovali i samotní návštěvníci. Vždyť takřka všichni byli z řad jeho přátel a také jeho „branže“ – v publiku se ukázali třeba vsetínský rodák, dokumentární fotograf Jindřich Štreit   či neméně věhlasný zakladatel vizovského „Jurášu“ Dalibor Bambuch a mnoho dalších.

HLavní partneři