Inzerce
DomůNovinkyKovbojský ples ZŠ Vizovice. Whiskola tekla proudem, zpívala Tornádo Lou

Kovbojský ples ZŠ Vizovice. Whiskola tekla proudem, zpívala Tornádo Lou

Dne 27. 1. 2018 se na Kulturní dům ve Vizovicích sjelo mnoho pistolníků, kovbojů a jejich dam, neboť se zde konal jejich sraz a whiskola (cider Martina Kováře z Rybárny pozn. red.) tekla proudem. Nadační fond Pastelka letos pořádal ples v duchu Divokého Západu, a ten se mimořádně vydařil.

Kapela Gibon měla úspěch, stejně tak i fotokoutek, ale o zábavu se postarali hlavně letošní deváťáci. Ti tradičně ples zahájili polonézou, ale oko nezůstalo suché, což podpořila i hudba z filmu Poslední mohykán. Mladí pánové, proměnění v elegantní gentlemany, a jejich dámy v bílém byli prostě okouzlující.

Program však vyvrcholil společným vystoupením s učiteli na nezapomenutelné melodie z filmu Limonádový Joe. Na parket vjela družina kovbojů na koních, těžko by v nich někdo hledal učitelky základní školy, za nimi mladé dámy ležérně nakráčely do Whisky saloonu pod pódiem, a nakonec vtrhla jízda divokých pistolníků, kteří se začali „kočkovat“, neboli propukla bitka přímo na parketu doprovázená výstřely z pistolí. Tuto bitku ukončila zábava z trochu jiného soudku – vystoupení arizonské pěnice Tornádo Lou, v podání žáka deváté třídy Matěje Madera. Nebyl však jediným neodolatelným mužem v sukních. Doprovázely ho starší kolegyně, saloonové dámy, pan školník Grebeníček a zástupce pro 2. stupeň pan Návrat. Poté to mladé slečny roztančily na pódiu na slavný song Whiskey to je moje gusto a za obrovského potlesku všichni společně, učitelé i žáci, zatančili country tanec.

Atmosféra byla báječná a ples si užili jak rodiče, tak jejich děti. Všem sponzorům plesu děkujeme za bohatou tombolu, paním kuchařkám ze školy zase za výbornou plesovou večeři a už abychom pomalu začali promýšlet ples na příští rok… Budou příští deváťáci také tak skvělí tanečníci jako ti letošní? Necháme se překvapit.

Za NF Pastelka Helena Návratová 

HLavní partneři