Inzerce
DomůNovinkyAdventní Jarmark mikroregionu Slušovicko se stal velkolepou tradicí

Adventní Jarmark mikroregionu Slušovicko se stal velkolepou tradicí

O tom, že Dobrovolný svazek obcí Mikroregionu Slušovicko není jen jakousi uměle vytvořenou institucí, svědčí minimálně „vlajková loď“ tohoto sdružení, kterou je bezesporu tradiční Adventní jarmark ve Slušovicích.

Dlouho dopředu dávají hlavy dohromady nejen zástupci vedení jednotlivých obcí, ale i spousta dobrovolníků, aby každým rokem rozvíjející se akci dokonale zorganizovali. Vždyť ještě před několika lety, kdy se tato událost odehrávala v prostorách starého kulturního střediska, byla podstatně komornější záležitostí.

Dnes už začínají být rozlehlé prostory hlavního sálu Nové sokolovny a přilehlé sokolské zahrady Adventnímu jarmarku těsné a například prodejní místa se zde musí rezervovat dlouho dopředu. A protože pospolitost v regionu funguje a zájem lidí o vzkříšení dobrých tradic a setkávání stoupá, není divu, že návštěva Adventního jarmarku byla i včera opravdu početná.

Jarmark nabídnul tradičně široký sortiment zboží s vánoční tématikou, ukázky lidových řemesel a nechybělo samozřejmě bohaté občerstvení. Hodně se prodávaly vánoční ozdoby, keramika, vizovické pečivo. Jako obvykle  byl velký zájem skvělou zabíjačku.

Na pódiu Nové sokolovny se v průběhu jarmarku v pravidelných intervalech střídala vánočně laděná představení žaků několika škol z regionu. Děti ze „základek“ ve Slušovicích, Neubuzi, Veselé a Trnavě převedly celou řadu vydařených vystoupení a je vidět, že v oblasti roste zdatná generace držitelů dobrých tradic. Ne náhodou jim portál Horní Podřevnicko věnoval podstatnou část fotoreportáže. V průběhu programu došlo také na vyhlášení vítězů fotografické soutěže „Místo kde žiji“.

Adventní Jarmark Mikroregionu Slušovicko se tedy vydařil na jedničku a třeba jednou bude slušovickou verzí tolik známého „Jarmeku“ ve Valašských Kloboukách.  Zájem by určitě byl. Dá se předpokládat, že nejbližší akcí tohoto sdružení bude jeho každoroční ples. U jeho termínu Vás budeme samozřejmě včas informovat.

 

HLavní partneři