Inzerce
DomůNovinkyMedvědi ze Slušovic odhodláni získat florbalový titul

Medvědi ze Slušovic odhodláni získat florbalový titul

Když se v září roku 2012 zrodil plán manželů Chromekových založit ve Slušovicích amatérský florbalový kroužek, nikdo ani v nejmenším netušil, jakou cestu všichni společně urazí. Do týmu byli přijímáni nejen zjevní talenti, ale také ti, kteří si svoje místo poctivě odmakali a zasloužili. Celý rok tehdy starší žáci dokazovali, jak skvělá parta jsou a jak je florbal baví a naplňuje.

V sezoně 2013/2014 byl tým FBC Slušovice přihlášen do profesionální ligy ČFBu. Pro trenéry se stala sportovní hala ve Slušovicích druhým domovem a víkendy s „bandou děcek“ naprostou samozřejmostí.

Postupně do týmu přibývali další hráči (začali vznikat kategorie elévů až po dnešní juniory) a také další trenéři (M. Mikláš, P. Kolaja, M. Sousedík, D. Valerián), pro které není problém obětovat trochu volného času pro práci s dětmi.

Kdo však dal do celého florbalového týmu FBC Slušovice nejvíc jsou junioři, kteří jsou v týmu prakticky od samotného počátku. Sestava za těch 6 let prošla drobnými změnami, ale jádro zůstává stejné.

Jak poznáte, že to je tým plný kamarádů, kteří ctí týmového ducha, respektují trenéra, uznávají rozhodčí, jsou vděční za cokoliv, co dostanou? No tak třeba: když nebyly peníze na ligu, tak přesto tvrdě makali a věřili že třeba jednou…..když se nebylo jak dostat na turnaj, tak byli ochotni vstávat a jet na zápas třeba i o pár hodin dopředu….když nevyšlo letní soustředění, tak si sbalili batohy a dojeli si udělat soustředění ke svým trenérům (do jejich panelákového bytu ?)…když se jim někdo posmíval, tak se nenechali zlomit….když chtěli vyjet na nějaký velký republikový turnaj, tak se prostě sbalily batohy a jelo se např. na Ostrava cup….když se rozhodli zorganizovat domácí turnaj, tak se udělal Sluschowitz cup a tento rok se konal již podruhé (a kluci si ho letos dokonce i vyhráli)…každý rok se musí vypořádávat se špatnou zimní přípravou z důsledku vytíženosti haly jinými sportovními kluby (stále ještě florbal ve Slušovicích nevybudoval takové jméno, aby měl stabilní místo v rozpisu)…. ale nejvíc je to, že nikdy nezradili své trenéry a opravdu NIKDY nebylo potřeba řešil morálku v týmu, komu chybělo týmové srdce ten vždy brzy pochopil a z týmu raději odešel.

A jak jsou na tom naši junioři dneska? Tým o 12 hráčích vede průběžně tabulku 3. ligy juniorů skupina 6. Maskot se za těch 6 let trochu obměnil ? a týmu teď šéfují dva trenéři a jde vidět, že jejich práce je jim koníčkem.

Foto ze sobotního zápasu SFK Kozel Počenice – FBC Slušovice;  5:13 branky: 1. Jan Petráš, 18. Tomáš Kozlíček, 21. Filip Gargulák, 23. Jakub Křivánek, 32. Tomáš Kozlíček – 6. Milan Sousedík, 6. Milan Sousedík, 9. Milan Sousedík, 11. Jindřich Hub, 12. Miroslav Šefl, 14. Milan Sousedík, 15. Šimon Pekař, 19. Miroslav Šefl, 20. Milan Sousedík, 25. Tomáš Sousedík, 25. Milan Sousedík, 36. Miroslav Šefl, 36. Milan Sousedík; rozhodčí: Ondřej Lukáš – Tomáš Otruba; vyloučení: 3:1; využití: 1:3; po třetinách: 1:5, 3:6, 1:2;

HLavní partneři