Inzerce
DomůNovinkyDýně ve Slušovicích zdomácněla. Své slavnosti měla už počtvté

Dýně ve Slušovicích zdomácněla. Své slavnosti měla už počtvté

Druhou říjnovou neděli uspořádal Slušovjánek tradiční Dýňové slavnosti. Sokolská zahrada šla zase po roce do oranžových barev oblíbených plodů podzimu. K potěše malých i velkých návštěvníků už počtvrté!

„I přes špatné předpovědi počasí se opět potvrdilo, že Pán Bůh má dýně rád, dešťové mraky  pro tentokrát přesunul na jiná místa. I díky tomu se letošní, již čtvrté dýňové slavnosti opravdu vyvedly. Poučení z proběhlých ročníků – byli jsme tentokrát dobře zásobeni výtečnými dýňovými dobrotami v nejrůznějším skupenství, ve kterých se vždy v nějaké formě objevovala dýně, která byla hlavní hvězdou tohoto podzimního nedělního odpoledne,“ sdělila portálu Horní Podřevnicko Marta Hefková z pořádajícího sdružení Slušovjánek.

Po čtvrté zavítali na Dýňové slavnosti také bubeníci z Afrobandu MoNimba s africkými bubny. „I podle výrazů v obličejích jak dětí, tak dospělých je právem můžeme nazývat tahouny naší akce. Novinkami letošního ročníku bylo žonglování a kejklířské hrátky a lanové aktivity, jejichž aktéry jsme také určitě nepozvali naposledy,“ pochvalovala si  pořadatelka akce. „Velké poděkování patří  Zlínskému kraji za finanční podporu, dále všem maminkám, tatínkům a dobrovolníkům za pomoc a vytvoření parádní, nejen dýňové partičky,“ dodala na závěr.

 

HLavní partneři