Inzerce
DomůNovinkyDýně po Slušovicku. 6. ročník dýňových slavností bavil znamenitým programem

Dýně po Slušovicku. 6. ročník dýňových slavností bavil znamenitým programem

Desítky velkých i malých dýní zaplnily v sobotu už pošesté sokolovnu ve Slušovicích. Akce, se kterou přišel Slušovjánek v době, kdy ještě pojmy dýňobraní, dýňování či dýňové slavnosti téměř nikdo neznal, patří ve Slušovicích ke každoročnímu zpestření říjnového dění.

I první říjnovou neděli čekal na houfy příchozích, které se na akci v průběhu odpoledne vystřídaly, „pan Dýně“. Se svým bratrem vítal děti i rodiče originální bublinovou show. Uvnitř pak na návštěvníky čekal obvykle usměvavý, do oranžova vyvedený personál s pestrou nabídkou dýňových specialit.

Ve výtvarné dílničce vyráběli nejmenší halloweenské lampiony. „Pořadatelům patří za akci velký dík, do akce vložili srdce, byl zde dnes krásný program a naprosto dokonalé dobrůtky, “ neskrývala nadšení Lenka Gerychová, která sem s rodinou dorazila z nedaleké Trnavy.

Program Dýňových slavností, které i letos podpořili Město Slušovice a Zlínský kraj, byl skutečně vynikající. V průběhu celého odpoledne bavila přítomné hudební skupina 4fo3, nechybělo loutkové divadlo Jirky Kuhla, taneční vystoupení skupiny Beat Up Zlín, spojené break dance workshopem. Celé to na závěr uzavřela žonglovací a kejklířská čísla Dva v kruhu.

HLavní partneři