Inzerce
DomůHvozdnáPremiéra ve Hvozdné: Miláčku, už mě nes.r a napiš komedii!

Premiéra ve Hvozdné: Miláčku, už mě nes.r a napiš komedii!

Jeden byt, jeden páteční večer a návštěva souseda, která se tentokrát trošku protáhne. Komedie drobných zápletek a malých překvapení s trochou šlehačky. Osmdesátiminutovému proudu vtipných konverzací tleskal do posledního místa zaplněný sál hvozdenského divadla dlouho a vestoje.

„Některé citace si vzali od nás z domu,“ smála se ještě čvrthodinku po představení divačka ze Slušovic. Její manžel pak směrem k ní pak dodal, že tam chyběla ta „o zvednutém prkénku“.  Už podle prvních kladných ohlasů bylo vidět, kde se komedie zrodila. Nebyla z jiného světa. Je zde Hvozdné.

Žádná hluboká myšlenka ani velká zápletka, jen jeden obyčejný večer v panelákovém bytě. „Po napsání a nastudování inscenace Kód nula, která byla dramatem, jsem věděla, že naše divadlo potřebuje něco nového pro zasmání. Přestože drama Kód nula bylo přijato kladně diváky kritikou a získalo i několik ocenění, situace si žádala komedii,“ popsala zrod díla plného humoru autorka Alena Herman, která se kromě napsání scénáře opět ujala i režisérské taktovky. „ V případě této hry by titulu režisér více slušelo například nápověda, spokojený divák či drobná součást realizačního týmu,“ dodala s obvyklou dávkou pokory Alena Herman. Jak doplnila, všem tentokrát ponechala takřka volnou ruku a fantazii k vyjádření postavy ve které se ocitají.

Vřelé reakce publika během představení i dlouhotrvající „děkovačka“ a především brilantní výkony hereckého tria Jaromír JavoraBronislav Vykopal a David Langer potvrdily, že strategie byla správná. Návštěvu některé z repríz (nejbližší už 2. dubna) lze jen doporučit. Divák se minimálně dobře pobaví. V lepším případě změní život a začne, stejně jako Jaromír Javora alias spisovatel Mirek, cvičit Pět Tibeťanů… 

HLavní partneři