Inzerce
DomůNovinkyFanoušci oslavili jubilejní Zádveřickou rockovou noc pod hvězdami rekordní návštěvou

Fanoušci oslavili jubilejní Zádveřickou rockovou noc pod hvězdami rekordní návštěvou

Když se na konci loňské, deváté Zádveřické rockové noci pod hvězdami loučil pořadatel akce a kapelník Fleretu Zděněk „Hrach“ Hrachový s fanoušky, slíbil jim, že jubilejní desátý ročník oblíbené akce bude oslavou jaksepatří.

Svůj závazek dodržel. A fanoušci se činili také – desáté Zádveřické rockové noci totiž nadělili rekordní návštěvu. Do areálu zádveřického hřiště jich nakonec dorazilo od odpoledne do pozdní noci více než dvanáct stovek. A nejenže přišli, ale také se dokázali po celou tu dobu skvěle bavit. Už při první kapele obsadil houf tanečníků „parket“, což v zahřívacím čase nebývá úplně zvykem. Schelinger revival , pětice muzikantů z Valašska, hrající rockovou tvorbu velikána českého hardrocku Jiřího Schelingera, si ovšem tento zájem zasloužil. Vždyť za 16 let odehrál přes 200 úspěšných vystoupení a z pódia byla „vyhranost“ i láska k energické hudbě české legendy znát.

Čas západu slunce pak patřil včera v Zádveřicích brněnskému Folk teamuJako živýí, přesně v duchu titulní písně svého posledního CD/DVD, zahráli neuvěřitelní Brňáci, kteří putují světem pódií už 40 let.

Otazníky nad vystoupením skupiny Laura a její tygři rozpustily fanynce ze Zlína hned úvodní rytmy uragánu v podobě Lucie Bakešové a jejich tygrů. „Říkala jsem si, že žánr této kapely není nic pro mne, jejich vystoupení mne však už po chvíli doslova strhlo,“ pochvalovala si Lucie Dvořáková, která dorazila z krajského města s celou rodinou. A soudě podle aplausu nebyla sama. Skupina s nezaměnitelnou image bílých košil a černých kravat a brýlí skvěle včerejší Zádveřice ideálně zpestřila.

Následující vystoupení vizovického Fleretu už rozpumpované publikum tradičně odzpívalo. Od začátku do konce. Za zmínku rozhodně stojí i improvizovaná ohňová show, kterou v tu dobu na pódiu předvedli zástupci firmy Proplast, dlouholetého podporovatele skupiny Fleret. K tomuto číslu však nepoužili petrolej jak je běžné, ale speciálně silnou valašskou slivovici. A aby té recese nebylo málo, asistovali jim u toho vizovští hasiči v historických požárních mundúrech. Moderátor celé akce, bývalý manažer Fleretu Vladimír Chromeček, stihl navíc pokřtít oficiální tričko Rockové noci nazvané Frťan.Tím však akce nekončila, a to hlavní, zádveřický koncert skupiny Turbo, mělo teprve přijít.

Už dvě hodiny před samotným vystoupením legendární kapely s pětatřicetiletou historií dával v zákulisí pohled do terénního vozu Miroslava Chrástka tušit, že Turbo to zde nepřijelo jen tak odehrát. Pracovitý frontman kapely totiž ve svém autě bez ustání „řezal“ do kytary, aby na pódium vyrazil plně připraven. Když pak Turbo vtrhlo na pódium, publikum začalo opět zpívat. Při skladbách Hráč, Chtěl jsem mít, Je to jízda, Krásným dívkám, Přestáváš snít či Láska z pasáží někomu poskočilo srdce, aby se druhému vedraly do očí slzy. V té nejlepší formě hrající skupina Turbo ukázala, že je stále tu. Stejně jako Zádveřická rocková noc.

HLavní partneři