Inzerce
DomůNovinkyBratři Ebenové představili ve Vizovicích poslední desku Čas holin

Bratři Ebenové představili ve Vizovicích poslední desku Čas holin

Zejména skladby z posledního alba Čas holin představili ve Vizovicích jedineční Bratři Ebenové. Návštěvníci si však v pátečním Domu kultury užili i zásadní skladby z raného folkového období kapely.

Album Čas holin obsahuje 13 skladeb. Autorem všech je Marek Eben. Výjimku tvoří Sbohem a šáteček, zhudebněná píseň Vítězslava Nezvala, a text skladby Routa, který je napsaný na motivy Williama Shakespeara. V pořadí páté a zatím poslední album vyšlo v roce 2014. „U nás je to tak, že materiál vzniká průběžně. Kapela je takové hladové zvíře, které potřebuje potravu, když hrajete stejný repertoár, začne to muzikanty dřív nebo později nudit. Takže se snažím tu a tam nosit nějaké nové písničky a když jich je dost, jdeme do studia. Ale píšu pomalu, proto ty pauzy,“ řekl Marek Eben.

Zajímavostí posledního alba je jeho spojení s legendárním britským zvukařem Phillem Brownem, který Čas holin mixoval. V minulosti pracoval pro takové ikony hudebního průmyslu jako Led Zeppelin, David Bowie, Bob Marley, Jimi Hendrix či Pink Floyd. Kromě tria bratří Ebenových – tedy Marka, Kryštofa a Davida tvoří kapelu rytmika působící mimo jiné v kapele ETC Vladimíra Mišíka – Jiří Veselý (basová kytara, akordeon), Jiří Zelenka (bicí, perkuse) a Pavel Skála (akustické a elektrické kytary). Kapelu dnes již neodlučně doplňuje vynikající jazzový kontrabasista Jaromír Honzák.

HLavní partneři